Nieuws

Lezing Buzinezzclub Drechtsteden

04.03.2017.

Dymphina hield 28 februari een lezing bij Buzinezzclub Drechtsteden

De Buzinezzclub begeleidt jongeren van een uitkering naar succes

De Buzinezzclub gelooft in gelijke kansen voor alle jongeren in Nederland. In de praktijk liggen de kansen helaas niet voor het oprapen, vooral als je opgroeit in een kansarme omgeving. Om ook de kansen voor die jongeren te vergroten, biedt de Buzinezzclub een intensief trainingsprogramma aan en brengt hen in een kansrijk netwerk van ondernemers en professionals. Jongeren met een bijstandsuitkering kunnen kosteloos het intensieve halfjaarprogramma van de Buzinezzclub volgen, bestaande uit dagelijkse trainingen, workshops en persoonlijke coaching. Ons uitgangspunt is de droom van jongeren, met als doel een succesvolle toekomst zónder uitkering en met een opleiding of baan die bij ze past of zelfs een eigen bedrijf.

In vijf steden kunnen jongeren momenteel lid worden van de Buzinezzclub. In Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Drechtsteden en in Eindhoven, met de ambitie om landelijk de strijd aan te gaan met jeugdwerkloosheid. De Buzinezzclub gelooft in deze jongeren en het succes van haar aanpak en biedt deze aanpak 100% pay for succes aan. Pas als gemeenten daadwerkelijk bespaard hebben op hun uitkeringskosten, betalen ze een deel van de besparing uit.

Track record

– Meer dan 1000 members hebben sinds 2009 het programma succesvol doorlopen
– Meer dan 200 vrijwillige coaches begeleiden members van de Buzinezzclub
– Op dit moment vijf locaties: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Drechtsteden en Eindhoven
– Heldere samenwerking met gemeenten en bedrijven op basis van pay for success
– Tot nu toe vond ongeveer 30% van de deelnemende Buzinezzclub jongeren een baan, 20% begon met een opleiding en 10% startte een eigen bedrijf.

Author: