Proefweek

Eén van de 52 weken uit het boek om vandaag al je geluk te kunnen beproeven!

proefweek

Zaterdag         : posteleinsalade, krieltjes, mozzarella, kalkoen en brood
Zondag           
&
Maandag        
: bloemkool risotto met erwten, walnoten
  en Parmezaanse kaas

: risotto taart uit de koekenpan met Parmezaanse kaas

Dinsdag          
&
Woensdag      
: witlof roomsoep met bleekselderij, cannellini bonen en beenham

: soepje van gisteren

Donderdag     
&
Vrijdag           
: pompoenstoofschotel, met kip, gele paprika, tomaten, gierst en amandelen

: gewokte pompoenschotel van donderdag

 

Boodschappenlijstje 

ZUIVEL-AFDELING GROENTE-AFDELING
1 ( buffalo ) mozzarella
200 gram Parmezaanse kaas
1 soja room cuisine
250 gram postelein
250 gram krieltjes
1 bloemkool
450 gram diepvries erwten
500 gram witlof
1 stronk bleekselderij
1 oranje pompoen
2 gele paprika
500 gram tomaten
1 potje verse peterselie
KRUIDENIERSWAREN VLEES / VIS AFDELING
1 doosje ongezouten walnoten
1 klein flesje witte wijn
1 pot canellibonen ( ca. 400 gram )
1 pakje gierst
1 doosje blanke amandelen
1 blik tomaten stukjes
1 ongesneden spelt brood
rundvleesbouillon tabletten ( zonder E621 )
250 gram kalkoenfilet
300 gram beenham ( in 2 dikke plakken )
8 drumsticks

Zaterdag:
Ingrediënten: 250 gram postelein, 250 gram krieltjes, 250 gram kalkoenfilet, 1 pakje ( Buffalo ) mozzarella, 2 eetlepels sesamzaadjes, snee speltbrood
Haal de steeltjes van de postelein, wassen en drogen. Was de krieltjes, halveren en kook ze net gaar. Bak de kalkoenfilet zachtjes gaar. Snijd de mozzarella in stukjes, snijd de gebakken kalkoenfilet in stukjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Druk de kalkoenstukjes door de geroosterde sesamzaadjes. Hussel alle ingrediënten losjes door elkaar. Gebruik een goede olijfolie als dressing en serveer met een stuk speltbrood.

Zondag en Maandag:
Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 pak 450 gram diepvries erwten,
380 gram risotto rijst, 1 klein flesje witte wijn, 1 bakje ongezouten walnoten, 200 gram Parmezaanse kaas, 2 handjes peterselie,
Maak kleine roosjes van de bloemkool en spoel ze af. Bak de bloemkoolroosjes in een koekenpan met een scheutje arachideolie zachtjes goud bruin. Maak de risotto klaar conform de gebruiksaanwijzing en gebruik als vocht sowieso het flesje witte wijn ( 33 cl )  Kook de erwtjes in 4 minuten gaar. Knus het gehele bakje walnoten. Rasp de Parmezaanse kaas. Spoel de peterselie ( zonder steel ) af en snijd deze fijn. Voeg alles toe aan de risotto, behalve de Parmezaanse kaas. Even doorwarmen en opdienen met geraspte kaas.
Dag 2 Druk de andere helft die je voor vandaag hebt bewaard in een koekenpan, waar je een laagje arachideolie in hebt verwarmd. Maak er een dikke koek van, die je goudgeel bakt. Serveer als taartpunten en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Dinsdag en Woensdag:
500 gram witlof, 1 stronk bleekslederij, 1 pakje soja-room, rundvlees bouillontabletten naar smaak , 300 gram beenham in 1 of 2 dikke plakken, 1 grote pot cannellini bonen, snee brood
Snijd de achterkantjes van de witlof af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in grove stukken. Snijd de bleekselderij in reepjes. Witlof en bleekselderij wassen. Zet dit op met water, zodat het net niet onderstaat. Niet teveel water, anders wordt de soep te dun. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Pureer de gekookte groenten in het kookvocht tot een gladde soep en voeg het pakje soja-room toe. Voeg rundvleesbouillontabletten toe naar smaak. Snijd de  plakken beenham in blokjes en voeg toe aan de soep. Spoel de canellibonen af en verwarm mee in de soep.
Dag 2 Soep verwarmen en serveren, evt. met een stuk brood.

Donderdag en Vrijdag:
Ingrediënten: 1 oranje pompoen, 500 gram tomaten, 2 gele paprika’s, 8 drumsticks, 300 gram gierst, 1 doosje blanke amandelen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de pompoen in een grote pan met water en breng in zijn geheel aan de kook. Draai de pompoen na ca. 5 minuten, zodat hij overal licht gekookt is. Na ca. 12 minuten kan je de schil van de pompoen heel makkelijk verwijderen. Haal de zaden uit de pompoen en snijd deze in blokjes. Gebruik dit gekookte warme water om de tomaten, die je een kruisje in het vel hebt gegeven, makkelijk te laten ontvellen. Snijd de gele paprika’s in stukjes. Haal na 10 minuten de vellen van de tomaten af en snijd de tomaten in grove stukken. In een braadslee arachideolie doen. Voeg de pompoen, tomaten stukjes en de paprika stukjes toe met ca. 3 dl. Water. Leg de drumsticks in dit  groenten mengsel. Plaats de braadslee in het midden van de oven en roer dit af en toe om. Laat dit garen in 60 minuten.
Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing. Strooi over de gierst blanke amandelen en serveer met de drumsticks in groenten saus.
Dag 2 Roer de gierst met de amandelen voor de 2e dag door het groenten mengsel. Zachtjes op het gas verwarmen.