Ingrediënten

  • 800 gram broccoli
  • 4 eieren
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. komijn peper en zout arachideolie
  • 400 gram tempeh
  • 1 citroen
  • 2 eetl. honing
  • 4 eetl. tahin (sesamzaad pasta)
  • 2 rode uien
  • 350 gram soba noedels
  • handje pompoenpitten

Bereiding

  • Snijd kleine roosjes van de broccoli, spoel af en kook beetgaar in 12 minuten. Kook de eieren eventueel met de broccoli mee. Kook ze hard in 7 minuten. Haal uit de pan, laat schrikken en pel af.
  • Spoel de kikkererwten af, laat goed uitlekken en dep droog. Kruid de kikkererwten met de paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, peper en zout.
  • Bak de kikkererwten in arachideolie goudbruin en knapperig
  • Snijd de tempeh in kleine blokjes en bak in een scheutjearachideolie bruin. Pers ondertussen een halve citroen uit en meng het sap met de honing, een beetje peper en zout. Roer goed om en meng de gebakken tempeh hierdoor.
  • Maak van de tahin een sausje door er citroensap en 1 eetlepel honing door te mengen. Voeg ca. 4 eetlepels warm water toe om er een gladde saus van te maken.
  • Pel de uien en snijd in dunne ringen.
  • Kook de noedels zoals op de verpakking staat.
  • Vul de kommen met de noedels. Schik per kom de broccoli,tempeh, kikkererwten, 1 ei in partjes en de uienringen op de noedels. Bestrooi met de pompoenpitten en schep de saus erover.