Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram kippenworstjes
  • 500 gram aardappels
  • 300 gram boerenkool
  • arachideolie
  • 11⁄2 liter kippenbouillon van tabletten
  • 125 ml soja kookroom
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout
  • 150 gram feta
  • 50 gram pecannoten

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
  • Verwijder de velletjes van de worst en draai van de vulling kleine balletjes.
  • Schil de aardappels, snijd in kleine blokjes en spoel af.
  • Snijd de boerenkool fijn en spoel af.
  • Fruit de ui met de knoflook in een braadpan totdat het gaat geuren. Voeg de balletjes toe en braad ze om en om bruin, ze hoeven niet gaar te zijn.
  • Voeg nu de bouillon, aardappelstukjes, de room, de takjes tijm en de boerenkool toe. Breng aan de kook en laat in 15 minuten garen. Haal de takjes tijm eruit. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen, garneer met stukjes feta en pecannoten.