Ingrediënten

  • 400 gram snijbiet
  • 2 rode uien
  • 500 gram tarwebloem
  • 250 gram salami
  • 200 gram Emmentaler kaas
  • 3 eieren
  • Ca. 900 ml sojamelk of havermelk
  • Arachideolie
  • 50 gram zonnebloempitten
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak het beslag van de bloem, eieren, snufje zout en de melk. Zet eventjes in de koelkast
  • Snijd de harde nerven uit de snijbiet, snijd ze fijn en spoel af. Pel en snipper de uien, rasp de kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Fruit de uien in een scheutje arachideolie, als ze glazig gaan worden, voeg dan de snijbiet toe en wok dit ca. 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout
  • Bak de pannenkoekjes dun
  • Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan
  • Beleg de pannenkoeken met de snijbiet, kaas, zonnebloempitten en salami, vouw in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de hartige pannenkoekjes in ca. 5 minuten warm met een krokant randje
  • Dien de hartige pannenkoekjes op