Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 500 gram paddenstoelen (kunnen verschillende door elkaar zijn)

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 400 gram grote rauwe garnalen (schoongemaakt)

  • 300 gram risotto (oats&meal)

  • 1 bakje ricotta

  • 100 gram Romano geraspt

  • 1 theelepel oregano

  • Scheutje arachideolie

  • 2 groentebouillon tabletten

  • Ca. 8 dl water

  • Peper en zout

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Spoel de courgettes af en snijd in blokjes. Pel en plet de knoflook en snijd klein
  • Fruit de ui in de arachideolie glazig, voeg de risotto rijst toe, zet het vuur laag en blijf ca. 2 minuten goed roeren, totdat de korreltjes beetje glazig worden. Voeg nu een scheutje water toe en laat dit geheel opnemen, blijf ondertussen goed roeren. Blijf hiermee doorgaan tot de risotto bijna geen water meer opneemt
  • Voeg de paddenstoelen, ricotta, courgette stukjes en de bouillontabletten toe en laat garen in ca. 15 minuten
  • Check regelmatig, dat het niet aanbakt. Verdun evt. met een scheutje water
  • Spoel ondertussen de garnalen af en laat uitlekken
  • Fruit de knoflook in arachideolie op hoog vuur en bak de garnalen mee. Zodra de garnalen roze zijn zijn ze gaar
  • Als de risotto smeuïg en gaar is, dan voeg je de gebakken garnalen toe en maak op smaak met peper en zout
  • Schaaf de kaas
  • Verdeel de risotto over de borden, strooi de kaas en de oregano erover